Diavola Pro v3.0 z biscotto - Czarny

1 499,00 zł
Brutto

Najnowsza wersja pieca Diavola Pro V3. Średnica 36 cm i temperatura maksymalna 500°C. Podwójny zoptymalizowany termostat, nowa zoptymalizowana górna grzałka, Biscotto w zestawie.

W magazynie - Dostawa 1-3 dni
SKU: Diavolapro_black
  • Darmowa dostawa
    Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 200zł
  • Szybkie
    Szybkie płatności
  • Bezpieczne
    Bezpieczne zakupy
Opis

DIAVOLA PRO V3.0


NOWOŚĆ Niezależne termostaty do regulacji temperatury grzałek

NOWOŚĆ Nowa zoptymalizowana grzałka dla równomiernego pieczenia

NOWOŚĆ Zoptymalizowane termostaty dla szybkiego przywracania temperatury

✅ Kamień Biscotto w standardzie

✅ Wbudowany termometr do kontroli temperatury

✅ Kopuła ze stali nierdzewnej SUS 310S, odporna na wysokie temperatury

✅ Funkcja booster dla maksymalnej mocy

✅ 2 lata gwarancji na terenie Polski – serwis Door to Door

0 °C
Temperatura pieczenia
0 s
Czas pieczenia pizzy
0 W
Najwyższa moc w swojej klasie

Kompaktowe rozmiary, diabelska moc!


Nowa wersja Diavola Pro V3 przenosi pieczenie pizzy na wyższy poziom. Osiąga 500°C w zaledwie 20 minut, dzięki czemu wypieczesz doskonałą pizzę w zaledwie 90 sekund. Wszystko to w kompaktowej i w pełni mobilnej formie, idealnej dla tych, którzy chcą zabrać swoją pasję wszędzie.

  • Podwójny termostat umożliwia precyzyjne sterowanie temperaturą górnej i dolnej grzałki niezależnie.
  • Nowe zoptymalizowane termostaty zapewniają szybkie przywracanie temperatury po otwarciu pieca.
  • Zmodernizowana grzałka została wydłużona o 2,5 cm, co zmniejszyło tzw. "zimną strefę" z 4 cm do 1,5 cm. Dzięki temu ciepło rozchodzi się bardziej równomiernie, a konieczność obracania pizzy w trakcie pieczenia jest znacznie mniejsza.

Moce grzałek rozłożone są w taki sposób, aby ułatwić wypiek różnych rodzajów pizzy, także pizzy neapolitańskiej. Górna grzałka rozwija moc 1400W, a dolna 600W.
Posiada biscotto w zestawie.

• Zwiększona moc 2000W - górna 1400W - dolna 600W

• Zasilanie: Volt ~ 230/50-60Hz

• Wymiary zamkniętego pieca: szerokość. 36,5 cm - głębokość 41 cm - wysokość. 27 cm

• Wymiary otwartego pieca: szerokość. 36,5 cm - głębokość 54 cm - wysokość. 53cm

• Średnica podstawy do pieczenia około 34 cm

Jedyny kompaktowy piec pozwalający na wypiek prawdziwej pizzy neapolitańskiej!

Łopata perforowana Diavola Pro Łopata perforowana Diavola Pro
169,00 zł
(0 Opinie)
Kamień szamotowy Diavola Pro
129,00 zł
(0 Opinie)
Torba transportowa do pieca Diavola Pro Torba transportowa do pieca Diavola Pro
Szczegóły produktu
Diavolapro_black
Opinie(6)

Opinie

Ocena produktu:
5 średnia bazująca na 6 opiniach.

Sabine Kerwin 2025-07-31

Perfekte Pizza – mit kleiner Lernkurve

Der Diavola V3 liefert Ergebnisse, die ich so nur aus Italien kenne. Die hohe Oberhitze sorgt dafür, dass der Käse perfekt schmilzt und der Rand schön aufgeht. Außerdem ist das Gerät leicht und passt problemlos in meinen Küchenschrank. Einziger Nachteil: Man braucht ein bisschen Übung beim Hantieren mit der Pizzaschaufel, da der Raum im Ofen relativ kompakt ist. Aber wenn man den Dreh raus hat - sensationell!

Czy ta opinia była pomocna?

Maciej Bazarnik 2025-07-31

Kozak

Wart swojej ceny. Przyszedł 3 dni temu. Wczoraj robiłem pierwsza neapolitane w życiu i wyszła jak z restauracji

Czy ta opinia była pomocna?

Wiktoria Siniecka 2025-07-31

Bardzo polecam!

Zamówiłam mężowi na urodziny w przedsprzedaży, wcześniej robiliśmy pizzę w piekarniku, wczoraj pierwszy raz robiliśmy w piecyku i to jest inny level pizzy. Polecamy bardzo!

Czy ta opinia była pomocna?

Piotr Szelągowski 2025-06-30

Polecam

Diavolę użytkuję od tygodnia. Piecyk fajny, solidnie wykonany. To mój pierwszy piecyk do pizzy, więc korzystania musiałem sie nauczyć. Polecam kupić pirometr do mierzenia temperatury, oraz łopatę do pizzy - nie ma w zestawie. Przy dobrym cieście (polecam na początek nie przesadzać z hydratacją, zacząć od 63% i dobra mąka- np caputo pizzeria i ciasto musi dobrze wyrosnąć) efekt który uzyskujemy jest naprawdę dobry, w zasadzie można odwzorować pizzę w wyglądzie i smaku 1:1 jak z pizzerii włoskiej. Kamień się łatwo brudzi, ale tak samo łatwo czyści. Temperatura pieca wypala ewentualne pozostałości ciasta lub podsypki i wystarczy przetrzeć szmatką. Dosyć szybko się nagrzewa, po około 20-25 minutach już można w zasadzie zaczynać pieczenie. Według termometru na kamieniu temperatury przekraczają 500°C, nawet mi pokazuje 530-540°C. Jedyna wada, to niestety w moim przypadku występuje konieczność obrócenia pizzy po około minucie pieczenia - mimo zmniejszenia odległości miedzy grzałkami do ok. 2cm, zimna strefa nadal występuje i potrafi zostawić blady fragment ciasta. Niemniej jest to chyba najtańszy piec na rynku, w którym możemy zrobić napoletanę, kupiłbym ponownie.

Czy ta opinia była pomocna?

Ewa Zdanowska 2025-06-08

Weszłam na wyższy level!

W końcu doczekałam się! Dotychczas używałam piecyka kopułowego Ariete, ale zawsze brakowało w nim mocy, szczególnie żeby wypiec pizzę neapolitańską. Jeszcze nie opanowałam w pełni pieca, ale skok w wyglądzie i smaku pizzy jest OGROMNY - to zupełnie inna liga! Minus za wydłużający się czas oczekiwania na dostawę.

Czy ta opinia była pomocna?


Oceniasz “Diavola Pro v3.0 z biscotto - Czarny”


.gif .jpg .jpeg .jpe .png .webp

Zaloguj się

Diavola Pro

Twój koszyk

Nie ma więcej przedmiotów w Twoim koszyku

Ta witryna korzysta z własnych plików cookie i plików cookie stron trzecich w celu ulepszenia naszych usług i pokazywać Ci reklamy związane z Twoimi preferencjami, analizując Twoje nawyki nawigacja. Aby wyrazić zgodę na jego użycie, naciśnij przycisk Akceptuj.Polityka prywatności