Przedsprzedaż - Diavola Pro v3.0 z biscotto - Czarny
Najnowsza wersja pieca Spice Diavola Pro V3. Średnica 36 cm i temperatura maksymalna 500°C. Podwójny zoptymalizowany termostat, nowa zoptymalizowana górna grzałka, Biscotto w zestawie.
-
Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 200zł
-
Szybkie płatności
-
Bezpieczne zakupy
DIAVOLA PRO V3.0
✅ NOWOŚĆ Niezależne termostaty do regulacji temperatury grzałek
✅ NOWOŚĆ Nowa zoptymalizowana grzałka dla równomiernego pieczenia
✅ NOWOŚĆ Zoptymalizowane termostaty dla szybkiego przywracania temperatury
✅ Kamień Biscotto w standardzie
✅ Wbudowany termometr do kontroli temperatury
✅ Kopuła ze stali nierdzewnej SUS 310S, odporna na wysokie temperatury
✅ Funkcja booster dla maksymalnej mocy
✅ 2 lata gwarancji na terenie Polski – serwis Door to Door
Opinie
Weszłam na wyższy level!
W końcu doczekałam się! Dotychczas używałam piecyka kopułowego Ariete, ale zawsze brakowało w nim mocy, szczególnie żeby wypiec pizzę neapolitańską. Jeszcze nie opanowałam w pełni pieca, ale skok w wyglądzie i smaku pizzy jest OGROMNY - to zupełnie inna liga! Minus za wydłużający się czas oczekiwania na dostawę.
Oceniam wersję V2
Nie używałem jeszcze wersji 3, czekam na dostawę, używałem natomiast wersji 2 pożyczonej od kolegi i mogę śmiało stwierdzić, że to najlepszy kompaktowy piec pozwalający na wypiek pełnoprawnej pizzy neapolitańskiej. To czego brakowało mi to brak kontroli nad dolną grzałką a w najnowszej wersji ma to zostać poprawione.
Polecam
Diavolę użytkuję od tygodnia. Piecyk fajny, solidnie wykonany. To mój pierwszy piecyk do pizzy, więc korzystania musiałem sie nauczyć. Polecam kupić pirometr do mierzenia temperatury, oraz łopatę do pizzy - nie ma w zestawie. Przy dobrym cieście (polecam na początek nie przesadzać z hydratacją, zacząć od 63% i dobra mąka- np caputo pizzeria i ciasto musi dobrze wyrosnąć) efekt który uzyskujemy jest naprawdę dobry, w zasadzie można odwzorować pizzę w wyglądzie i smaku 1:1 jak z pizzerii włoskiej. Kamień się łatwo brudzi, ale tak samo łatwo czyści. Temperatura pieca wypala ewentualne pozostałości ciasta lub podsypki i wystarczy przetrzeć szmatką. Dosyć szybko się nagrzewa, po około 20-25 minutach już można w zasadzie zaczynać pieczenie. Według termometru na kamieniu temperatury przekraczają 500°C, nawet mi pokazuje 530-540°C. Jedyna wada, to niestety w moim przypadku występuje konieczność obrócenia pizzy po około minucie pieczenia - mimo zmniejszenia odległości miedzy grzałkami do ok. 2cm, zimna strefa nadal występuje i potrafi zostawić blady fragment ciasta. Niemniej jest to chyba najtańszy piec na rynku, w którym możemy zrobić napoletanę, kupiłbym ponownie.